چگونه نرخ کلیک یا CTR را افزایش دهیم؟

نرخ کلیک یا همان CTR یکی از مهم ترین مباحثی است که هر طراح سایت باید با آن آشنا باشد، زیرا به‌ صورت مستقیم روی سئو و ترافیک سایت تاثیرگذار می‌باشد. بسیاری از متخصصان بر این باورند که نرخ کلیک تاثیر مستقیمی روی سئوی سایت نخواهد داشت و گوگل توجهی به این مسئله نمی‌کند. اما بسیاری دیگر CTR را ملاک اصلی موفقیت هر نوع کسب‌و‌کاری می دانند. به دلیل اهمیت موضوع، ما در این مطلب قصد داریم شما را با…
نرخ کلیک (CTR) چیست

نرخ کلیک یا همان CTR یکی از مهم ترین مباحثی است که هر طراح سایت باید با آن آشنا باشد، زیرا به‌ صورت مستقیم روی سئو و ترافیک سایت تاثیرگذار می‌باشد. بسیاری از متخصصان بر این باورند که نرخ کلیک تاثیر مستقیمی روی سئوی سایت نخواهد داشت و گوگل توجهی به این مسئله نمی‌کند. اما بسیاری دیگر CTR را ملاک اصلی موفقیت هر نوع کسب‌و‌کاری می دانند. به دلیل اهمیت موضوع، ما در این مطلب قصد داریم شما را با نرخ کلیک و روش های افزایش CTR به صورت کامل آشنا کنیم. با ما همراه باشید.

 

نرخ کلیک (CTR) چیست؟

به عبارت خیلی ساده، نرخ کلیک (CTR) به شما اطلاع می دهد که چه درصدی از کاربران در نتایج جستجو بر روی لینک شما کلیک کرده‌اند. نرخ کلیک معیاری است که به صورت درصد نشان داده می‌شود و تعداد افرادی را که برای بازدید از یک وب‌سایت یا صفحه فرود روی تبلیغ شما کلیک کرده‌اند، اندازه‌گیری می‌کند.

نرخ کلیک به صورت درصدی در داشبورد شما نمایش داده می‌شود و تعداد افرادی را که روی لینک شما کلیک کرده اند را نشان می‌دهد. همچنین هر نمونه‌ای که شما نیاز به اندازه گیری میزان کلیک کاربر روی یک لینک دارید را به شما نمایش می‌دهد. این می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

  • کمپین‌های پرداخت به ازای کلیک (PPC) در پلتفرم‌های تبلیغاتی مانند گوگل، بینگ، فیس بوک و غیره
  • نرخ کلیک ایمیل‌های ارسال شده به مشتریان
  • پست‌های شبکه های اجتماعی
  • دکمه‌ها یا لینک‌های صفحه فرود
  • عناصر موجود در وب سایت مانند دکمه‌ها و…

با مشاهده نرخ کلیک می‌توانید کاربران بیشتری را به سایت خود بازگردانید و درآمد خود را افزایش دهید.

فرمول نرخ کلیک چیست؟

نرخ کلیک معمولاً به صورت خودکار توسط پلتفرمی که استفاده می‌کنید و به صورت درصد ارائه می‌شود. شما می‌توانید درصد نرخ کلیک سایت خود را از طریق ابزاری همچون گوگل سرچ کنسول به سادگی مشاهده کنید. همچنین می‌توانید خودتان به صورت دستی درصد نرخ کلیک سایت خود را محاسبه نمائید.

افزایش نرخ کلیک

برای محاسبه نرخ کلیک سایت به صورت دستی، کافیست تعداد کلیک ها را بر تعداد بازدیدها تقسیم و سپس عدد به دست آمده را در 100 ضرب کنید. به عنوان مثال: اگر تعداد بازدیدکنندگان یک لینک 1000 و تعداد افرادی که روی ان لینک کلیک می کنند 8 باشد، نرخ کلیک به دست آمده 1.8درصد می باشد.

چرا نرخ کلیک مهم است؟

نرخ کلیک یک معیار مهم است زیرا به شما کمک می‌کند تا مشتریان خود را بهتر درک کنید و بدانید که آنها بیشتر به دنبال چه چیزهایی هستند. در واقع کاربرانی که لینک سایت شما را در نتایج جستجوگر و یا شبکه‌های اجتماعی مشاهده می‌کنند و سپس روی آنها کلیک می‌کنند، مشتریان بالقوه یا همان مخاطبان هدف شما محسوب خواهند شد. هر چه تعداد افراد بیشتری وارد سایت شما شوند، نه تنها سئوی سایت شما بهینه می‌شود، بلکه درآمد شما نیز افزایش پیدا خواهد کرد.

می‌توان نتیجه گرفت که نرخ کلیک می تواند به صورت مستقیم روی ترافیک و درآمد شما تاثیر مثبت داشته باشد.

نرخ کلیک (CTR) چیست

چرا CTR برای سئو مهم است؟

نرخ کلیک یک معیار مهم برای سئو است زیرا مستقیماً بر روی دید و رتبه وب سایت شما در نتایج موتورهای جستجو تأثیر می گذارد. نرخ کلیک بالاتر نشان می‌دهد که کاربران بیشتری از نتایج جستجو روی وب سایت شما کلیک می‌کنند و به موتورهای جستجو نشان می‌دهد که محتوای شما مرتبط و ارزشمند است. این می‌تواند منجر به بهبود رتبه بندی ارگانیک و افزایش ترافیک ارگانیک شود.

روش های افزایش CTR

همانطور که اشاره شد، هرچه نرخ کلیک ارگانیک سایت شما بیشتر باشد، احتمال اینکه محتوای شما بیشتر دیده شود و توسط کاربران به اشتراک گذاشته شود، بیشتر است. خوشبختانه تکنیک های مختلفی وجود دارد که با کمک آنها می توانید به سادگی CTR و ترافیک سایت خود را افزایش دهید که در ادامه مطلب آنها را به شما عزیزان معرفی می کنیم. همراه ما باشید.

1- از عنوان های جذاب و ترغیب کننده استفاده کنید

یک از مهم ترین تکنیک ها برای افزایش نرخ کلیک سایت، استفاده از عناوین جذاب و وسوسه کننده می باشد. استفاده از عناوین مناسب باعث می‌شود که کاربران بیشتری روی آن کلیک و وارد سایت شما شوند. در واقع عنوان صفحه شما اولین چیزی است که بازدیدکنندگان مشاهده می‌کنند، بنابراین باید به شکلی مناسب نوشته شود.

2- بروزکردن عنوان

بروزکردن محتوا نشان می‌دهد که شما فعال هستید و این می‌تواند باعث شود کاربران به سایت شما وارد شوند. یکی از تکنیک‌ها در این خصوص این است که یک “سال” را به عنوان های خود اضافه کنید. افزودن سال جاری به عنوان نشان می دهد که محتوای شما به روز است و در حال حاضر به جستجوگر کمک می‌کند.

3- از اعداد برای تاثیرگذاری بیشتر استفاده کنید

اعداد در جلب توجه کاربران و بهبود CTR عالی هستند، زیرا می‌توانند به وب سایت شما کمک کنند تا از بقیه متمایزترشود. شما می‌توانید از اعداد به روش‌های مختلف در عناوین خود استفاده کنید. به عنوان مثال می‌توانید تعداد مراحل در یک آموزش را نشان دهید، یا می‌توانید درصد به عنوان خود اضافه کنید و بسیاری از موارد دیگر.

4- ایجاد چند عنوان

سعی کنید برای هر صفحه بین 3 الی 5 عنوان بنویسید و سپس یکی از آنها که مناسب تر است را انتخاب کنید، یا بهترین قسمت‌ها را با یکدیگر ترکیب کنید تا در نهایت بتوانید یک عنوان مفید و تاثیرگذار درج نمائید.

5- عنوان های خود را تست کنید

اگر کاربر وردپرس هستید و از افزونه‌های سئو همچون یوآست سئواستفاده می‌کنید، می‌توانید پیش‌نمایش عنوان خود که کاربران در نتایج جستجوگر مشاهده خواهند کرد را مشاهده کنید و مطمئن شوید که به خوبی نمایش داده می‌شود. ابزارهای سئو علاوه بر نمایش امتیاز کلی، به شما زمینه‌های بهبود را نیز نشان می‌دهد. به عنوان مثال می توانید طول تیتر، کلمات کلیدی بکار رفته و موارد دیگر را مشاهده نمائید.

6- طول عنوان نباید بیشتر از 65 کاراکتر باشد

اگر عناوین شما از محدودیت کاراکتر (65 کاراکتر) بیشتر شود، ممکن است در نتایج جستجو به صورت کامل به کاربران نمایش داده نشود. عناوین ناقص نمی‌توانند توجه کاربران را به خود جلب کنند و باعث کاهش نرخ کلیک می‌شوند. بنابراین، مطمئن شوید که تیترهای شما در حد مجاز نوشته شده‌اند.

7- از کلمات کلیدی در عنوان استفاده کنید

یکی دیگر از مهم ترین تکنیک‌ها برای افزایش نرخ کلیک سایت، استفاده از کلمات کلیدی در عنوان ها می‌باشد. با اضافه کردن کلمه کلیدی مناسب در عنوان نه تنها می‌توانید رتبه آن صفحه را ارتقاء دهید، بلکه شانس بیشتری برای دریافت کلیک های بیشتر خواهید داشت.

8- توضیحات متا خود را بهینه کنید

توضیحات متا شما به کاربران توضیح می‌دهد که چرا باید روی لینک شما کلیک کنند. درست همانند عناوین، باید از توضیحات متای مناسب و ترغیب کننده استفاده کنید، زیرا اکثر کاربران قبل از اینکه روی یک لینک کلیک کنند، در ابتدا توضیحات متای آن را مشاهده می‌کنند. در صورتی که توضیحات متای شما جالب نباشد ممکن است کاربر روی لینک شما کلیک نکند. سعی کنید از کلمات کلیدی در توضیحات متا استفاده و همچنین طول آن را حدود 150 تا 160 کاراکتر نگه دارید.

ادامه تکنیک های افزایش نرخ کلیک CTR 

9- از آدرس های ساده و قابل درک استفاده کنید

اگر درآدرس صفحات خود از اعداد و کاراکترهای اضافی استفاد کنید، این می‌تواند یک تجربه منفی برای کاربران باشد و احتمال اینکه کاربر روی لینک شما کلیک نکند بسیار زیاد خواهد بود. به همین دلیل مهم است که آدرس‌های خود را تا حد امکان کوتاه، ساده و قابل درک کنید تا کاربر بداند که صفحه‌ای که می‌خواهد روی آن کلیک کند در خصوص چه موضوعی می‌باشد. این می‌تواند به افزایش نرخ کلیک سایت کمک کند.

10- خلاصه های کوتاهی از پست های خود اضافه کنید

افزودن خلاصه‌ای از 40 تا 50 کلمه به مقاله خود یا فهرست کردن موارد به عنوان به موتورهای جستجو کمک می‌کند از محتوای شما برای قطعه‌های برجسته استفاده کنند. همچنین می‌توانید فهرست مطالب را درج نمائید.

11- از کاربران برای پاسخ دادن به سؤالات بپرسید

گوگل لیستی از سوالات را در قسمت “مردم هم می پرسند (People also Ask)” برای عبارات جستجوی مختلف نمایش می‌دهد. اگر محتوای شما بتواند به این سوالات پاسخ دهد، می توانید CTR سایت خود را بهبود ببخشید.

12- سایت خود را به HTTPS مجهز کنید

برای جلب اعتماد بازدیدکنندگان و افزایش CTR خود، فعال سازی گواهی SSL و استفاده از HTTPS می‌تواند یک ایده بسیار عالی باشد. وب سایت‌هایی که از این گواهی استفاده نمی کنند نه تنها امن نیستند، بلکه می توانند باعث کاهش نرخ کلیک شوند.

13- برای افزایش آگاهی، تبلیغات هدفمند مجدد را اجرا کنید

کاربرانی که با وب سایت یا نام تجاری شما آشنا هستند، احتمالاً روی آن کلیک می‌کنند. برای افزایش آگاهی سایر کاربران، می‌توانید تبلیغات هدف‌گیری مجدد را برای بازدیدکنندگان اجرا و نرخ کلیک خود را افزایش دهید. برای انجام اینکار می‌توانید از گوگل ادز، فیس بوک و دیگر پلتفرم‌های شبکه های اجتماعی برای اجرای مجدد تبلیغات استفاده کنید.

14- به مشتریان خود پیامک ارسال کنید

یکی دیگر از اقداماتی که می‌تواند به افزایش ترافیک و نرخ کلیک سایت کمک کند، ارسال پیامک‌های تبلیغاتی برای مشتریان می‌باشد. اگر شما تخفیفی ارائه می‌دهید و یا اینکه محصولات خود را به روز کرده‌اید، می‌توانید با متصل کردن سایت خود به سامانه‌های پیام کوتاه و همچنین ارسال پیامک‌های تبلیغاتی به آنها به صورت چشمگیری ترافیک و سئوی سایت خود را تقویت کنید.

تکنیک‌هایی کاربردی برای افزایش نرخ کلیک سایت

15- بهینه سازی برای موبایل

با توجه به اینکه بیشتر از 63 درصد از تمام جستجوهای ارگانیک از دستگاه‌های تلفن همراه انجام می‌شود، بنابراین مهم است که وب‌سایت شما برای موبایل بهینه شده باشد. اگر سایت شما در موبایل به درستی کار نکند، به احتمال خیلی زیاد کاربربالافصله پس از ورود، سایت شما را ترک خواهد کرد که این موضوع می‌تواند به سئوی سایت آسیب وارد کرده و باعث کاهش نرخ کلیک شود.

16- سایت خود را بومی سازی کنید

با بومی سازی محتوای خود، می‌توانید در معرض دید بیشتری قرار گرفته و ارتباط سایت خود را افزایش دهید. تنها کاری که شما باید انجام دهید این است که با استفاده از ابزارهای مختلفی همچون گوگل سرچ کنسول بررسی کنید که بیشتر ترافیک سایت شما چگونه به دست می‌آید، سپس صفحاتی را فقط برای آنها ایجاد کنید.

17- بهبود سرعت بارگذاری وب سایت

یکی دیگر از عواملی که باعث کاهش نرخ کلیک سایت می شود، پایین بودن سرعت عملکرد سایت می باشد. اگر سایت شما کند بارگذاری شود، کاربر خیلی سریع سایت شما را ترک خواهد کرد. با بهبود سرعت بارگذاری وب سایت خود، تجربه کاربری سریعی را در اختیار بازدیدکنندگان خود قرار می دهید که می تواند منجر به افزایش نرخ کلیک شما شود.

18- محتوای با کیفیت ایجاد کنید

محتوای با کیفیت برای افزایش نرخ کلیک ارگانیک شما ضروری است. اطمینان حاصل کنید که محتوای شما به خوبی نوشته شده، مرتبط و به روز است. این تضمین می‌کند که بازدیدکنندگان در سایت شما می‌مانند و به افزایش CTR ارگانیک شما کمک می‌کند.

19- از لینک های داخلی استفاده کنید

لینک‌های داخلی یک راه عالی برای هدایت بازدیدکنندگان به صفحات دیگر در وب سایت شما هستند. این نه تنها به حفظ بازدیدکنندگان در وب سایت شما کمک می‌کند، بلکه می‌تواند سئوی شما را با افزایش تعداد صفحات فهرست شده توسط موتورهای جستجو بهبود ببخشد.

جمع بندی: چگونه نرخ کلیک سایت خود را افزایش دهیم؟

نرخ کلیک (CTR) اصطلاحی است که در بازاریابی دیجیتال استفاده می‌شود و به درصد افرادی که از یک صفحه وب از یک آگهی یا نتایج جستجوی ارگانیک بازدید می‌کنند، اشاره دارد. زمانی که تبلیغ شما نمایش داده می‌شود، هر کاربر که روی آن کلیک کند وارد صفحه محصول یا خدمات شما خواهد شد. بنابراین، نرخ کلیک میزان موفقیت یک تبلیغ در جلب توجه بازدیدکنندگان سایت را اندازه‌گیری می‌کند. هر چقدر نرخ کلیک سایت شما بیشتر باشد، درآمد و ترافیک بیشتری به دست خواهید آورد. امیدوارم این آموزش مورد رضایت شما عزیزان قرار گرفته باشد.

اولویت بازاریابی پیامکی بر سایر روش های بازاریابی
طبق آمارهای به دست آمده بازاریابی پیامکی به نسبت سایر روش‌های تبلیغات همچون ایمیل، پخش تراکت، شبکه‌های اجتماعی و سایر روش‌های دیگر از درصد پاسخگویی بهتری برخوردار می‌باشد. با ارسال…
پرسونا مشتری چیست
یکی از مهم ترین عواملی که می‌تواند باعث موفقیت هر نوع کسب‌و‌کاری شود، درک نیازها و علاقه مشتریان است. برای اینکه بتوانید در کسب و کار خود موفق شوید و…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی

شروع بازاریابی پیامکی

keyboard_arrow_up